maanantai 24. lokakuuta 2011

Ruka sijaitsee Kuusamossa

Ruka on Kuusamossa sijaitseva tunturi ja sen yhteyteen rakennettu hiihtokeskus. Rukalla voit talvisin hiihtää, lasketella ja moottorikelkkailla. Kesällä Rukaa kansoittavat vaeltajat, sillä tunnettu Karhunkierros-vaellusreitti päättyy Rukalle.

Rukatunturi on monen suomalaisen tuntema matkailukohde. Ei siis ihme, että Rukalla on runsaasti vaihtoehtoja eritasoista majoitusta etsiville. Monet Rukatunturin hotellit sopivat sekä kokousten järjestämiseksi että lomamatkaa varten. Lomalaisista suurin osa saapuu Rukalle sen talviurheilumahdollisuuksien vuoksi.

Rukalle suunniteltiin talviurheilukeskusta jo 1930-luvulla, mutta suunnitelmista päästiin tositoimeen vasta 1950-luvun puolivälissä. Tuolloin tunturiin raivattiin laskettelurinne talkootyönä. Nykyään rinne on Rukan eturinne.

Ensimmäinen hiihtohissi otettiin käyttöön jo vuonna 1957. Toinen rinne Rukalle avattiin vuonna 1964, jolloin käyttöön otettiin myös uusi hiihtohissi sekä Suomen suurin hyppyrimäki.

Suomen suosituin hiihtokeskus


1960-luku oli Rukan nousukautta, mutta 1970-luvun alussa Rukatunturi Oy oli jo taloudellisissa vaikeuksissa. Vuonna 1972 Juhani Aho osti yhtiön, minkä jälkeen aluetta ja matkailukeskusta alettiin jälleen kehittää voimallisesti: vuosina 1974--97 Rukatunturi/Rukakeskus Oy investoi alueeseen yli 200 miljoonaa markkaa!

Samanaikaisesti myös muut tahot kehittivät Rukaa voimallisesti -- sen johdosta alueelle tehtiin yhteensä miljardiluokan markkamääräiset investoinnit.

1980-luvulla Rukan matkailukapasiteetti kasvoi entisestään. Tästä merkittävä osa syntyi mökkirakentamisesta.

Nykyään Ruka on kehittynyt monipuoliseksi lomakeskukseksi. Se on noussut maan suosituimmaksi hiihtokeskukseksi, jonka käyttö myös kesäkaudella lisääntyy koko ajan.

Rantasipi Rukahovi on moderni hotelli ja kokouskeskus


Rantasipi Rukahovi on moderni 180 huoneen hotelli, jossa riittää aktiviteetteja sekä lomamatkalaiselle että kokousvieraalle. Hotellihuoneiden lisäksi Rukahoviin kuuluu 48 rivitalohuoneistoa, joissa on omat saunat ja keittiöt. Rukahovissa on viisi ravintolaa, joista varmasti sinäkin löydät mieleisesi.

Jos etsit hotellia Rukalla, on Rukahovi oiva valinta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti