torstai 13. lokakuuta 2011

Lapin yliopisto on EU:n pohjoisin

Rovaniemellä sijaitseva Lapin yliopisto on Euroopan unionin pohjoisin yliopisto. Mutta kannattaako etelästä lähteä Rovaniemelle opiskelemaan?

Lapin yliopisto kertoo olevansa kansainvälinen opetuksen ja tutkimuksen keskus. Sen koulutus- ja tutkimustyön aloja ovat
  • kasvatustieteet
  • matkailu
  • liiketoiminta
  • oikeustiede
  • taideteollisuus
  • yhteiskuntatieteet

Yliopiston alat ovat siis mielenkiintoinen sekoitus "kovia" ja "pehmeitä" aloja. Varsinkin oikeustieteen opinnot voivat olla kiinnostava kohde myös monelle etelän ylioppilaalle: Lapin yliopistossa koulutetaan lähes neljäsosa maan lakimiehistä.

Koska itse olen opiskellut liiketaloustieteitä, olen tietysti erityisen kiinnostunut liiketoiminnan opetuksesta tässä opinahjossa. Miltä Lapin kauppatieteet oikein vaikuttavat? Olisiko siitä kilpailijaksi maan muille kauppatieteellisille tiedekunnille ja yliopistoille?

Heti ensisilmäyksellä kävi ilmi, että Lapissa kauppatieteiden alaan kuuluu käytännössä vain johtamisen oppiaine, joka nykyään on osa yhteiskuntatieteiden tiedekuntaa. Samaan tiedekuntaan kuuluu myös matkailututkimuksen oppiaine. Sivuainetasolla Lapissa voi opiskella markkinointia, yritysjuriidikkaa, yrittäjyyttä ja kansantaloustiedettä.

Näyttää siis siltä, että liiketoiminnasta kiinnostuneen ylioppilaan ei kannata lähteä Lappiin. Huomattavasti kiinnostavampi yliopisto on oikeustieteen opinnoista haaveileville, sillä Lapin oikikseen pääsee selvästi Helsinkiä helpommin.

Toisaalta jos olet kiinnostunut nimenomaan matkailuun liittyvistä opinnoista, on yliopisto varmasti ihan asiallinen vaihtoehto: matkailualan opintoja ei näet ole juuri muualla tarjolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti